Main Page

From Bucharest Student Chapter

Jump to: navigation, search
ENGLISH VERSION

 Bine aţi venit pe site-ul organizaţiei studenţeşti BSC 

Noutăți


Bucharest Student Chapter (BSC) este o grupare studențească cu profil științific afiliată Facultații de Geologie și Geofizică a Universitații din București, având o istorie de 12 ani de activitate, înființată în anul 1999, fiind primul chapter studențesc AAPG din România. Activitățile ei se desfășoară în numele AAPG (American Association of Petrolium Geologists - http://www.aapg.org), SEG (Society of Exploration Geophysicists - http://www.seg.org), EAGE (European Association of Geoscientists & Engineers - http://www.eage.org) și SEG (Society of Economic Geologists - http://www.segweb.org). Are ca scop promovarea programelor studențești și pregătirea studenților în dezvoltarea profesională, în toate domeniile geologiei.


Bucharest Student Chapter păstrează o bună colaborare cu Societatea Geologică a României (SGR) și Societatea Română de Geofizică (SRG), reprezentând Secția Studențească a celor 2 societăți și un pas important în atingerea obiectivelor propuse.Activități și obiective:

Întâlniri cu sesiuni de prezentări din mediul academic sau industrie
Organizarea de aplicații practice (aplicația de primăvară, aplicația de toamnă, s.a.)

Sediul

BSC își desfășoară activitatea în comun cu Cercul de Mineralogie în sala “Colecții de Mineralogie” aflată la subsolul Facultății de Geologie și Geofizică (clădirea de pe Blv. Nicolae Balcescu).

Având roluri administrative, sociale, loc de lucrat la proiecte de cercetare sau teme, sediul cuprinde:
 - Aparatură electronica (calculatoare, conexiune wireless, imprimante, scanner, laminator, ap. de îndosariat, birotică)
 - Microscop și materiale de laborator  - Colecții de minerale și roci
 - Biblioteca: cărți publicate de institutele de geologie – Anale, Anuare, Dări de seama, Revue Roumaine de Geologie, Geophysique; cărti de sinteza pe diferitele domenii din geologie și geofizică; reviste, jurnale și publicații straine – Nature, Science, Explorer, The Leading Edge, First Brake, AGI, AAPG Bulletin și ale altor societăți geologice internaționale); hărți geologice din România și străinătate
 - Blackboard si whiteboard, etc.
Personal tools