Proiecte

From Bucharest Student Chapter

Jump to: navigation, search

Contents

Aplicatie de vara BSC of Society of Economic Geologists - 29 iulie - 4 august 2013

Avem placerea de a anunta ca in perioada 29 iulie - 4 august BSC of Society of Economic Geologists va desfasura o aplicatie de teren in zona Gurasada-Certej cu sprijinul Belevion si Eldorado Gold Co.

Cazarea, masa si transportul in zona vor fi asigurate pentru participanti, acestia trebuind sa isi plateasca singuri drumul pana in zona si alte cheltuieli suplimentare.

Obiectivele acestei aplicatii sunt urmatoarele: prezentarea generala a geologiei Apusenilor sudici, zonei metalogenetice Brad, obiective culturale locale, Muzeul aurului din Brad si Muzeul agatelor din Criscior, Cariera de la Valea Morii (porphyry-Cu-Au), Certej (porphyry-Au), proiectul de explorare Rozalia Lundin (porphyry-Cu-Au), depozitele cu Molibden din Vaile Almas si Cerbia, cariera Zam (pillow basalts), Almas Saliste si Almasel (gabrouri vanadifere si cu ilmenit), Colbestu (zacamant VMS), proiectul Rovina (Carpathian Gold), prezentare despre minerale industriale, cariera de bentonita de la Gurasada, nisipurile cuartifere de la Scaune si Jupanesti.

Inscrierile se pot face pana Sambata 20 iulie ora 12:00 p.m. prin trimiterea unei scrisori de intentie la adresa bsc.seg@gmail.com. Prioritate vor avea studentii incepand cu anul III de studiu ( avand teoretic cunostintele de baza necesare intelegerii obiectivelor aplicatiei). Lista finala va fi anuntata Duminica 21 iulie 16:00.


Proiect de vara BSC of SEG - 26 iulie - 8 august 2013

A sosit momentul ca chapterul SEG (Society of Exploration Geophysicists) sa anunte aplicatia de teren din aceasta vara.

Va invitam sa luati parte la un proiect de investigare geofizica si geochimica a unei halde de steril, alaturi de o echipa de tineri profesionisti, absolventi ai facultatii noastre, care doresc sa impartaseasca experienta lor.


Vor fi aplicate urmatoarele metode:

 • Magnetometrie
 • Electrometrie
 • Ground Penetrating Radar (GPR)
 • Seismica
 • Probare geochimica


Locatia proiectului: Calan, judetul Hunedoara

Perioada proiectului: 26.07 - 08.08.

Numar de participanti: 12.

Acest proiect este destinat mai ales, dar nu exclusiv, studentilor de anul I si II, indiferent de specializare. Toate metodele vor fi explicate astfel incat sa fie pe intelesul tuturor, inclusiv a studentilor de la Geologie si Inginerie Geologica. Transportul, cazarea si mancarea vor fi asigurate; in cazul in care nu aveti cazare in Bucuresti in acea perioada, va rog sa ma anuntati, pentru a gasi o solutie.

Va puteti inscrie, incepand de astazi, trimitand un email pe adresa bsc.of.seg@gmail.com in care sa atasati un CV si o scurta scrisoare (informala) in care sa scrieti de ce doriti sa participati si, mai ales, ce asteptari aveti de la acest proiect.


Proiect de vara BSC of AAPG - 19 - 25 august 2013

Bucharest Student Chapter of AAPG are placerea de a va invita in proiectul de vara pe care il vom organiza in perioada 19 - 25 august 2013: "Petroleum play potential at the contact of Moesian Platform with the Carpathian orogeny - Depositional Settings and Hydrocarbon System (III)"

Profesori coordonatori:

 • Lect. Dr. Ing Relu Roban
 • Conf. Dr. Ing. Cristina Panaiotu
 • Dr. Ing. Csaba Krezsek (OMV - Petrom).

In acest proiect vor participa 8 studenti de la noi din facultate si cate 8 studenti de la urmatoarele Universitati: Eotvos - Lorand (Budapesta - Ungaria), Miskolc (Ungaria), Babes - Bolyai (Cluj - Napoca) si Alexandru Ioan Cuza (Iasi).

Descrierea proiectului:

 • 19 august: Icebreaker Party;
 • 20 august: Prezentari si vizite la companii petroliere care au sediul in Bucuresti;
 • 21 - 23 august: Iesire pe teren - Platforma Moesica (Dobrogea Centrala si de Sud);
 • 24 august: Iesire pe teren - Valea Putnei;
 • 25 august: Iesire pe teren - Valea Slanicului de Buzau;

Costuri:

 • Cazare: noptile de 21 - 24 august (zilele de teren) vor fi asigurate;
 • Mese: 20 - 25 august - 3 mese pe zi - asigurate;
 • Icebreaker si Final party - o parte din bauturi vor fi gratuite;

Pentru inscriere trebuie sa trimiteti un e-mail la adresa: manucgeorgian@yahoo.com care sa contina o scrisoare de intentie si Curriculum Vitae. Data limita de inscriere este 5 iulie 2013. In proiect se poate inscrie orice student al facultatii noastre, indiferent de anul de studiu sau de activitatile extrascolare pe care le-au intreprins de-a lungul timpului. Lista cu cei care vor merge va fi afisata pe data de 6 iulie, 2013.

Pentru eventuale intrebari trimiteti e-mail la adresa: manucgeorgian@yahoo.com.


Aplicatie Rosia Montana, 24 - 28 Septembrie 2012

Asa cum speram sa va obisnuim, chapterul BSC of Society of Economic Geologists impreuna cu cei de la Rosia Montana Gold Corporation va invita intr-o aplicatie de teren in zona aurifera Rosia Montana, in perioada 24 - 28 septembrie 2012. Aplicatia se va axa pe notiuni elementare de geologie economica, geologia aurului, geologia vulcanismului Neogen din Muntii Apuseni, protectia mediului si a patrimoniului cultural. Numarul maxim de participanti este de 15 studenti.

Cei ce sunt interesati sunt rugati sa trimita un e-mail care sa fie insotit de un CV si o scrisoare de intentie de aproximativ 250 de cuvinte la bsc.seg@gmail.com, pana pe data de 5 august 2012. Lista cu cei acceptati va fi facuta publica pana pe 12 august. Ne cerem scuze pentru perioada redusa de inscrieri.

Cazarea va fi asigurata de catre cei de la Rosia Montana, urmand ca transportul dus-intors sa fie platit de fiecare participant. De asemenea, vom incerca sa asiguram si 2 mese/zi de persoana.

Pentru alte detalii ne puteti contacta pe adresa bsc.seg@gmail.com.

Proiect AAPG - Bulgaria, 1- 9 August 2012 - Tectonica, Geologie Structurala, Evolutie de bazine de sedimentare

BSC of AAPG organizeaza un proiec intre chapterele AAPG din Bulgaria si Romania (Bucuresti si Cluj) care se va desfasura in Bulgaria, regiunea Mtii Balcani (Centrali si Vestici).

Coordonatori proiect:

 • Dr. Liviu Matenco (Universitatea din Utrecht);
 • Dr. Dian Vangelov (Universitatea din Sofia);
 • Drd. Ion Munteanu (Universitatea din Bucuresti).

Aplicatia va avea loc in data de 1 - 9 August, 2012.

Locuri disponibile: 6 locuri de la Facultatea de Geologie si Geofizica si din chapter-ul BSC.

Facilitati: Toate costurile incluse (pot aparea modificari).

Pentru inscrieri trebuie sa trimiteti:

 • CV (curriculum vitae) neaparat: locul/data nasterii, Seria si numarul de buletin, Adresa din buletin - pentru cazare;
 • scrisoare de intentie (unde se justifica motivul pentru care doriti sa participati).

Data limita de inscriere: 1 iulie 2012

Contact:

 • andrei.strachinaru@gmail.com

Proiect AAPG - Ungaria - 21 - 25 August 2012 - Sedimentologie, Sisteme depozitionale, Bazine de sedimentare

Anul acesta va continua proiectul comun intre chapterele AAPG din Ungaria si Romania, si va avea loc in Ungaria in regiunea Lacului Balaton.

Aplicatia va avea loc in data de 21 (dimineata) - 25 (seara) August, 2012.

Locuri disponibile: 6 locuri de la Facultatea de Geologie si Geofizica si din chapterul BSC.

Facilitati: Sunt incluse mancarea, cazarea si transportul local pe durata perioadei proiectului fara seara de 25 August.

Costuri: Drumul pana in Budapesta (dus, intors), cazarea inainte si dupa proiect (20 respectiv 25).

Pentru inscrieri trebuie sa trimiteti:

 • CV (curriculum vitae) neaparat: locul/data nasterii, Seria si numarul de buletin, Adresa din buletin - pentru cazare;
 • scrisoare de intentie (unde se justifica motivul pentru care doriti sa participati).


Data limita de inscriere: 1 iulie 2012

Contact:

 • andrei.strachinaru@gmail.com


Proiect AAPG - Ploiesti, Brasov, Focsani - 6 - 12 August - Sedimentologie, Sisteme Depozitionale, Bazine sedimentare

Chapterele AAPG din Utrecht, Amsterdam, Ploiesti si Bucuresti organizeaza un proiect in Romania, in zona Ploiesti, Brasov, Focsani, Bucuresti.

Aplicatia va avea loc in data de 6 - 12 August, 2012.

Locuri disponibile: 5 locuri de la Facultatea de Geologie si Geofizica si din chapterul BSC.

Facilitati: Toate costurile incluse (pot aparea modificari).

Pentru inscrieri trebuie sa trimiteti:

 • CV (curriculum vitae) neaparat: locul/data nasterii, Seria si numarul de buletin, Adresa din buletin - pentru cazare;
 • scrisoare de intentie (unde se justifica motivul pentru care doriti sa participati).

Data limita de inscriere: 1 iulie 2012

Contact:

 • andrei.strachinaru@gmail.com

Proiect SEG - East Europe Geophysical Summer School, Romania, 17 -31 iulie

Anul acesta, BSC of SEG (Society of Exploration Geophysicists) organizeaza cu sprijinul companiilor Prospectiuni S.A. si Weatherford, un proiect de tipul unei scoli de vara pe geofizica pentru un grup de 20 de studenti, atat din facultatea noastra, cat si de la chapterele SEG din Belgrad, Sofia si Budapesta.

Prin aceasta scoala de vara se incearca sa se ofere studentilor interesati oportunitatea de a invata despre abordarea din punct de vedere industrial a geofizicii aplicate pentru explorarea de hidrocarburi si despre principiile si metodologia geofizicii de mica adancime aplicate la investigarea unui sit arheologic.

Astfel proiectul se va desfasura in doua etape principale:

 • prima va fi dedicata pe rand prospectiunii seismice respectiv geofizicii de sonda aplicate explorarii de hidrocarburi,
 • cea de-a doua va consta in continuarea investigatiilor incepute anul trecut la situl arheologic Orgame/Argamum, in apropierea localitatii Jurilovca, unde vom aplica impreuna o serie de metode geofizice precum geo-radar, magnetometrie, electrometrie pentru a pune in evidenta structuri ale fostei cetati (ziduri, vetre, probabil morminte)

De asemenea, aceasta scoala de vara ofera posibilitatea unui schimb intercultural si a crearii unei legaturi cu studenti straini, care speram ca va duce in viitor la mai multe colaborari si proiecte de acest tip.

Perioada desfasurarii proiectului este: 17-31 iulie (prima si ultima zi desfasurandu-se in Bucuresti).

Costurile de transport, cazare si mancare vor fi asigurate pe durata proiectului, fara serile de 17 si 30 iulie (in Bucuresti).

Din partea facultatii se cauta 6 studenti cu interes in geofizica, dornici sa invete si care pot lucra in echipa. Specializarea sau nivelul de studiu nu sunt un criteriu de selectare. O cerinta importanta este cunoasterea limbii engleze.

Pentru inscrieri, trimiteti pe adresa de e-mail bsc.of.seg@gmail.com urmatoarele:

 • CV (curriculum vitae) atasat e-mail-ului
 • anul si grupa
 • locul/data nasterii, seria si numarul de buletin, adresa din buletin
 • o scrisoare de intentie de minim 100 de cuvinte, unde sa justificati motivul pentru care doriti sa participati
 • posibilitatea de a participa cu un autoturism personal in proiect

Data limita pentru inscrieri este 1 iulie 2012.

Comunicati acest mesaj tuturor persoanelor interesate care nu au acces la unul din grupurile de discutii: geo_buc sau BSC_Romania.

Pentru nelamuriri sau alte detalii ne puteti contacta la adresa mentionata mai sus.

Proiect in Transilvania - 24-28 august 2011

Miocene-Pliocene Siliciclastic Rocks from Transylvanian Basin - Depositional Setting and Hydrocarbon System - Proiect comun intre Chapter-ul AAPG din Bucuresti si Chapter-ele AAPG din Cluj, 'Etvos Lorand' (Ungaria) si Miskolc (Ungaria).

Nr. de participanti: 40 de studenti + 5 ghizi

 • 3 - 4 zile de iesiri pe teren:
  • I zi : Zetea - Satu Mare - Bradesti
  • II zi : Chibod - Santana Nirajului - Oarba de Mures
  • III zi : Tau - Micasasa - Lopadea
 • Nr de participanti din partea chapter-ului din Bucuresti: 10.
 • Perioada proiectului : 24-28 august
 • Cazarea: Medias, intr-un camin de elevi.

Transportul in zona se va face cu autocarul.

Sunt asigurate in cadrul proiectului:

 • Cazare si transport in zona
 • Materiale pentru cursuri

Participantii vor suporta costul aferent transportului Bucuresti - Medias, in caz ca nu gasim o sponsorizare(aprox 50 de RON).

Programul consta in vizite la aflorimente in Bazinul Transilvaniei, cu scopul de a face o analogie intre tipurile de roci rezervor care sunt in exploatare in bazinul Panonic si cele care sunt la zi la noi in tara.

Ghizii pentru intreaga zona vor fi Csaba Kresek (PETROM), profesori de la Cluj si Budapesta.

Vom avea parte de cursuri si prezentari despre zona pe care o vom studia, vizite la Romgaz, vizite culturale, evenimente de socializare etc.

Inscrierea in proiect se va face pe baza de CV si un mesaj de 250 de cuvinte prin care sa argumentati de ce ati fi potrivit pentru acest proiect. Va rog sa va trimiteti CV-ul pe adresa bsc_aapg@yahoo.com sau pe eugen.tudor@scout.ro

E bine, insa, sa aveti niste cunostiinte de baza despre Geologia Petrolului, Sedimentologie si Tectonica.

LIMBA ENGLEZA OBLIGATORIE !!!!

NU CONTEAZA ANUL DE STUDIU !

DATA LIMTA PENTRU INSCRIERI: 10 iulie.

Proiect Rosia Montana 25-29 iulie 2011

Cu ocazia infintarii unui nou chapter in cadrul familiei BSC (mai exact chapterul apartinand Society of Economic Geology), va invitam la o aplicatie de teren la Rosia Montana, in perioada 25-29 iulie, impreuna cu cei de la RMGC. Programul aplicatiei va fi urmatorul :

 • Ziua I (Luni) - Sosire la Rosia Montana, familiarizare cu zona.
 • Ziua II (Marti) - Prezentare a programului de explorare efectuat in perioada 1997 – 2011, cu focus pe:
 1. rezultatele a 120.000 metri forati cu reverse circulation & diamond drilling,
 2. probare subterana a cca. 80.000 metri galerii,
 3. cartare in teren pe palm topuri folosind coduri de cartare si soft-uri proiectate la Colorado School of Mines
  1. Prezentare securitate si sanatate a muncii
  2. Vizita in carierele Cetate si Carnic
 • Ziua III (Miercuri) : - Departamentul de explorare:
 1. generare harti in soft Mapinfo
 2. generare modele 3D al alterarii, litologiei, mineralizatiei, carierelor, golurilor subterane folosind soft Vulcan - Vizita in subteran la galleria +958 RL, unde se pot vedea galerii romane, de ev mediu, moderne, lucrari de exploatare in subteran prin metoda “camere si pilieri” toate din aceeasi galerie.
 • Ziua IV (Joi) :
 1. Prezentare a proiectului propus de RMGC – vizita la viitoarele obiective miniere propuse prin proiectul RMGC.
 2. Prezentare a patrimoniului arheologic si architectural al Rosiei Montane. Vizita in galeria din epoca romana Orlea.
 3. Vizita muzeu al mineritului organizata in casa cu nr. 325.
 4. Vizita in centrul istoric protejat al comunei Rosia Montana.
 • Ziua V (Vineri) :
 1. Prezentare a programului de relocare si stramutare, vizita in cartierul nou construit de RMGC din Alba Iulia pentru rosienii stramutati.
 2. Plecare cu trenul spre Bucuresti din Alba Iulia.


Numarul maxim de persoane ce pot merge este de 15, pentru care reprezentatii RMGC vor plati drumul prin zona, cazarea si o masa pe zi ( probabil si 2, dar una este sigura). Deci tot ceea ce trebuie sa platiti este drumul cu trenul dus-intors pana in Alba Iulia, plus diferitele cheltuieli personale din Rosia Montana. Pentru a va putea inscrie aveti nevoie de un mic CV, iar langa el alaturati cateva randuri in care sa scrieti de ce doriti sa mergeti, cum va va ajuta etc. Totul va fi trimis la adresa: vladvictor.ene@gmail.com.


Inscrierile se vor face pana pe data de 10 iulie la ora 24:00, iar raspunsul il veti primi in maxim o saptamana.


Nu exista nici o conditie de participare impusa, decat interesul personal, dar vor avea prioritate in special studentii din an mai mare, care au deja ceva cunostinte in domeniul zacamintelor.


Proiect geofizica in Jurilovca 30 iulie - 7 august 2011

Anul acesta chapter-ul BSC of SEG (Society of Exploration Geophysicists) a aplicat la progrmaul SEG Foundation Field Camps cu o propunere de aplicatie in zona Jurilovca, mai exact la Capul Dolosman unde se afla fosta cetate Orgame/Argamum.

Ne propunem sa facem in cadrul acestui sit arheologic o serie de investigatii geofizice pentru a pune in evidenta structuri ale fostei cetati (ziduri, vetre, probabil morminte). Metodele propuse, mai mult sau mai putin neortodoxe pentru investigatii arheologice, cuprind GPR, magnetometrie, seismica, electrometrie, paleomagnetism.

Ne dorim ca in aceasta aplicatie sa participe un numar important de studenti din anii mai mici, de la toate specializarile si care isi doresc sa invete din timp ce inseamna geofizica. Un lucru foarte important este acela ca acest gen de aplicatii este destinat doar studentilor care vor sa invete si care pot demonstra ca pot lucra in echipa. O alta cerinta importanta este cunoasterea limbii engleze deoarece in acest proiect va participa si un grup de 5-7 studenti sarbi.

Proiectul va incepe pe data 29 iulie cu o zi plina, in care se va face o scurta descriere a metodelor pe care le vom folosi pe teren, protectia muncii si descrierea HSE, dar si verificarea aparaturii, urmand ca pe data de 30 iulie, dimineata, sa plecam spre Jurilovca, intoarcerea fiind pe data 7 august.

Pentru a participa in proiect trebuie sa trimiteti un CV cu poza si sa compuneti un text de minim 150 de caractere in care sa spuneti de ce doriti sa participati si cum credeti ca va veti implica in proiect.

Inscrierile in proiect se pot face pe adresa de mail mi.furnica@gmail.com sau pe mishublabla@yahoo.com pana la data de 7 iulie ora 23:59, urmand ca pana pe 10 iulie sa fie anuntati participantii selectati.

Proiectul Geoscientists Without Borders la final

Mai multe detalii pe site-ul Proiectului GWB

Proiect in Delta Dunarii "West meets East" in colaborare cu Chapterul AAPG din Aberdeen

Un nou proiect pe care il are BSC of AAPG in aceasta vara si la care sunteti invitati sa participati, se refera la o saptamana de cursuri, aplicatii, vizite la companii, la sonda si/sau alte operatii de explorare pentru hidrocarburi si un eveniment de socializare cu tineri profesionisti din industrie. Acest proiect se va tine in data de 9 - 18 August 2011, vom avea invitati 4 studenti de la chapterul AAPG din Aberdeen.

 • Programul incepe pe 9 seara cu un prim eveniment de socializare (icebreaker) pentru buna desfasurare a acestui proiect.
 • Urmeaza 2 zile in Bucuresti sau una din ele va fi cu o aplicatie in zona Slanic Prahova - baraj Siriu - Vulcanii Noroiosi
 • De pe 12 - 16 se pleaca in Dobrogea in drum spre Delta Dunarii; acolo vor fi 3 zile de iesiri cu barca in Delta (in interes geologic si altele), dar si aplicatii pe la diferitele aflorimente din Dobrogea de Nord si Centrala.
 • Ultima zi (17 August) in Bucuresti cu restul evenimentelor: vizite la companii, sonda si Young professionals meeting.
 • Pe 18 plecarea celor din Aberdeen

Nr. max de participanti romani: 10

Costuri:

 • transport pentru aplicatii, Bucuresti-Delta Dunarii si vizite la companii va fi asigurat.
 • cazarea in Delta Dunarii va fi asigurata de catre GeoEcoMar pe pontonul acestora.
 • mancarea va fi asigurata in Delta Dunarii.
 • evenimentele de socializare vor fi asigurate de catre organizatori (AAPG Chapter)
 • materialele pentru cursuri vor fi asigurate de catre organizatori (AAAPG Chapter)

Cei interesati sa participe sunt invitati sa trimita un CV in limba engleza (de preferinta) si o scrisoare de intentie (1 pag A4) - engleza prin care sa argumentati de ce sunteti potriviti pentru acest proiect la adresa de mail: bsc_aapg@yahoo.com

Limba engleza este obligatorie !!

Nu conteaza anul de studiu !!

Evaluarea va fi facuta de catre organizatori, termenul limita fiind de 15 iulie !!

Persoanele de contact sunt:

 • Andrei Panaiotu (panaiotu.andrei@gmail.com)
 • Eugen Tudor (eugen.tudor@scout.ro)

Acest proiect reprezinta colaborarea dintre chapter-ul din Bucuresti cu cel din Aberdeen, astfel fiind deja partea a II a a proiectului. Cu acest tip de proiect incercam sa motivam si sa informam studentii de nivelul existent in domeniul petrolului, de cerintele industriei si ale universitatiilor din afara. O sa aveti ocazia sa vedeti aflorimente foarte interesante, sa asistati la cursuri profesioniste si sa lucrati cu date reale asistati de profesionisti. Toata lumea va fi tratata in mod egal, nefiind important daca sunteti in anul I sau la doctorat, vom incerca sa transmitem informatiile astfel incat orice participant sa inteleaga. Este o experienta unica din care o sa aveti foarte multe de castigat. Mult succes !!

Personal tools