Noutăţi

From Bucharest Student Chapter

Jump to: navigation, search

Miercuri, 19 iunie 2013, la sediul BSC, au avut loc alegerile pentru noua conducere BSC of AAPG. In urma votului, s-a decis ca pentru anul urmator comitetul de conducere al BSC of AAPG sa fie urmatorul:

 • Presedinte: Daniel Strachinaru
 • Vicepresedinte: Sandra Ciobanu
 • Secretar: Maria Dragus
 • Trezorier: Andrada Purluca

Mult succes!


Buna ziua,

Bucharest Student Chapter are placerea de a va invita Joi, 18.04.2013, ora 18.00, in amfiteatrul Ludovic Mrazec, (P.A.), pentru a asista la doua prezentari despre:

 • "A workflow for seismic interpretation" - Cosmin Cretu - Reservoir geophysicist, Petrom;
 • "Earth Scope IDOR (Idaho-Oregon)" - Implicarea studentilor in proiecte de cercetare - Andrei Panaiotu & Cezar Iacob.

Va asteptam in numar cat mai mare!Cercul de Mineralogie va asteapta joi ,11.04 la ora 16:00, in sala Colectii de Mineralogie (sediul BSC si C.Min) , unde vom pune in discutie articolul “LPSC 2013: Do we have a meteorite from Mercury?” -Emily Lakdawalla, o tema foarte atractiva pentru cei interesati.

Do we have a meteorite from Mercury?

SIMPOZIONUL NATIONAL AL STUDENTILOR GEOLOGI SI GEOFIZICIENI - 5-7 Aprilie, 2013

http://snsgg.wordpress.com/


   

Avem placerea de a va invita Joi, 21.03.2013, ora 16.00, sediul BSC (sala Colectii de Mineralogie), la o prezentare sustinuta de Cosmin Cretu - reservoir geophysicist - Petrom, despre interpretarea seismica: "A workflow for seismic interpretation".

Va asteptam in numar cat mai mare.
Dupa cum probabil stiti joi, 14 martie la ora 16:00 in cadrul Cercului de Mineralogie se vor sustine urmatoarele prezentari:

"Problematica mineralogiei si stratigrafiei frescelor de la Ursi-Valcea" de Elena Radoi - o tema destul de captivanta pentru stundetii interesati de un subiect mai special de simpozion sau licenta- si, nu in ultimul rand, domnul profesor Mihai Ducea ne va vorbi despre "Origin of orogenic plateaus".

Va asteptam joi in Amfiteatrul Ludovic Mrazec (PA).
Va invitam joi, 7 martie, ora 16:00, la sediul BSC (Sala Colectii Mineralogie, cladirea N. Balcescu, subsol) sa luati parte la doua prezentari ale lucrarilor stiintifice realizate de studentii:

 • Vlad Lazar - "Sidescan sonar. Aplicatii in Marea Neagra"
 • Sirbu Maria Adriana - "Investigarea Zonelor Poluate cu Metale Grele Folosind Susceptibilitatea Magnetica"

Este o ocazie foarte buna pentru a invata despre modul in care trebuie scrisa o lucrare, ce trebuie sa contina si care sunt punctele si problemele importante care trebuie atinse. Temele puse in discutie sunt interesante si vor fi dezbatute la obiect, fiecare prezentare tinand maxim 20-30 de minute.

Va asteptam in numar cat mai mare!
Avem placerea de a va anunta ca pe data de 4 Martie 2013 domnul Dr. Mohammed Ameen, Saudi Aramco, lector de onoare al AAPG, va tine o prezentare la ora 9.00 in amfiteatrul Vasile Lazarescu (Traian Vuia) despre " A Paradigm Shift in Understanding Fracture Origin and Fracture Influence on Deep Carbonate Reservoir Performance: A Study of Onshore Permo-Triassic Deep Reservoirs in Saudi Arabia".

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul facultatii noastre http://www.unibuc.ro/facultati/geologie-geofizica/evenimente.php.

Va asteptam in numar cat mai mare!

Dupa o sesiune incarcata si o vacanta mult prea scurta, Bucharest Student Chapter revine cu forte proaspete.

Pentru intalnirea de Joi, 21 februarie il avem ca invitat pe colegul nostru, Vlad Lazar, care ne va prezenta noul chapter al SPE (Society of Petroleum Engineers).

In a doua parte vom discuta despre Simpozionul National al Studentilor Geologi si Geofizicieni, simpozion care va fi organizat anul acesta de studentii facultatii din Bucuresti,fapt pentru care va vom prezenta echipele, coordonatorii echipelor si responsabilitatile fiecaruia.

Va asteptam la ora 16.00 in sediul BSC in numar cat mai mare.

Joi, 24 Ianuarie va avea loc Bucharest Geoscience Forum, in corpul din Traian Vuia. In cadrul acestei intalniri, se va discuta si despre StudentBUS, autocarul ce va fi pus la dispozitia studentilor ce vor participa cu lucrari la cea de-a 4 editie a IGSC-ului (International Geoscience Student Conference), la Berlin, de catre Prospectiuni S.A.

Mai multe detalii in cadrul intalnirii BGF.

Dear members of the BGF Community,

This is a gentle reminder that we will have the 41st general Assembly of Bucharest Geoscience Forum on 24 January 2013. There are very hot topics to be presented, like Multidisciplinary studies leading to exciting findings in Maramures area (N Romania), new seismic operations in Romania, intro- to the Petroleum Atlas of the Carpathians, exciting mineral prospecting in West Africa as well as the Petrobank presentations. Moreover, the General Assembly will elect the new members of the Executive Steering Committee (Directorial Council) of BGF for 2013-2104. This meeting is kindly supported by Prospectiuni SA.

We look forward to welcome you on Thursday, 24 January 2013!
La sfarsitul lunii februarie, mai exact de pe 25, vom avea placerea de-a urma un mini-curs despre deformari ale mineralelor la scara microscopica. Acesta va fi sustinut de catre prof. Bernhard Fuegenschuh de la Universitatea Leopold Franzens din Austria.

Cursul se va desfasura in Laboratorul de Petrologie deoarece in cea mai mare parte a timpului vom face microscopie.

Perioada: 25.02 - 01.03.2013 (in functie de programul celor inscrisi, vom stabili si orele de desfasurare) Participanti: Studentii din anii II, III, IV si master deoarece cursul necesita cunostiinte de Petrologie magmatica si metamorfica. De asemenea, cei care se inscriu isi iau angajamentul de-a participa la tot cursul, aceasta insemnand din prima pana in ultima zi.

Pentru inscriere, studentii interesati vor trimite un mail care sa contina numele, prenumele si anul de studiu pe adresa: andreea.marza@yahoo.com. Lista cu cei inscrisi va fi publicata ulterior pe grupul facultatii.

Termenul limita pentru inscriere este 05.02.2013.
BURSE EXXONMOBIL


Marti, 15. 01.2013, ora 14.00 in amfiteatrul Vasile Lazarescu (corpul facultatii de pe Traian Vuia) un reprezentant ExxonMobil va tine o prezentare despre un program de burse destinat studentilor din anii terminali.

http://www.unibuc.ro/facultati/geologie-geofizica/Bursa_de_studiu.php

Mai jos gasiti datele si link-urile necesare pentru o mai buna documentare si pentru aplicare.

"The application is available from the program website: http://www.iie.org/Programs/ExxonMobil-Romanian-Scholars-Program

The application guidelines and form can be accessed from the 'Apply' link. The deadline will be January 21st. Applicants should fill out the online form, making sure to:

 • Register 2-3 recommenders under application step 5;
 • Write the requested essays;
 • Upload a copy, preferably in English, of a university transcript showing the courses taken and the marks earned thus far;
 • An English exam such as an IELTS would be a plus. However, given the short launch period for this first application cycle, it is not required.

Applicants should email our office if they have questions about the application, romanianscholars@iie.org."

Salutare,

Astazi, 10.01.a.c., Cercul de Mineralogie va invita la un curs despre Geocronologie sustinut de prof. Mihai Ducea. De asemenea, la acest curs va fi invitat special si dr. Ioan Seghedi.

Maine, 11.01, la acelasi curs vor fi invitati dr. Ioan Balintoni, dr. Tudor Berza si dr. Gabriel Sabau.

Intalnirile vor avea loc in sala Colectii de Mineralogie (cladirea Nicolae Balcescu, subsol- sediul BSC) intre orele 14:00-18:00.


Va asteptam!
Serbarea de Craciun


     
Buna seara,

Dupa cum bine stiti, in cadrul Serbarii de Craciun care va avea loc Joi, 13 Decembrie, ora 16.30, va fi si un moment special (printre multe altele) numit SECRET SANTA. Pentru cei care nu au mai participat in alti ani, va vom explica pe scurt cam cum ar trebui sa se desfasoare:

Cadoul pe care trebuie sa il aduceti se va pune in/sub/langa brad, cu numele persoanei careia ii este destinat. Cel mai important lucru este sa nu se stie de la cine primim cadoul, asa ca trebuie sa aveti mare grija cand il asezati sa nu fiti vazuti (Stealth mode). La un moment dat, ne vom aduna in jurul bradului si "delegatul Mosului" va imparti darurile.

Un alt lucru care cred ca ar trebui mentionat: cadoul nu trebuie sa fie prea scump, si ar fi si mai frumos daca ar fi cat mai personalizat / hand made. Extragerea biletelelor cu nume se va face Joi, 6 Decembrie, dupa alegerile SEG (in jurul orei 18.00).

Daca credeti ca mai trebuie completat ceva asteptam sugestii.Dragii mei,

Unii dintre voi cunosc traditia, altii mai noi poate ca inca nu au aflat. In cele ce urmeaza veti afla cate ceva despre ce inseamna atmosfera de Craciun in cadrul BSC.

In primul rand, avem placerea de a va invita Joi, 13 Decembrie, ora 16.30 in sala "Colectii de Mineralogie" sediul BSC si al Cercului de mineralogie, la Serbarea de Craciun BSC. Alaturi de noi vor fi profesori si oameni din industrie. Tot pe acea data sarbatorim 13 ani de activitate in facultate.

Ce facem la Serbare si cum o vom organiza?

Curatenia Sediului: Ca la orice sarbatoare ai nostri strabuni ne-au invatat sa ne pregatim cat mai bine cu putinta: Astfel in perioada 7 - 9 Decembrie va avea loc traditionala Curatenie de Craciun. De ce trei zile? Pentru ca: 1. nu vom fi toti in cele trei zile; 2. in afara de stersul prafului si aranjarea lucrurilor care sunt la vedere, trebuie sa facem curat si prin sertare pentru a face mai mult loc pentru carti. Cel mai probabil vor fi si profesori alaturi de noi, spre exemplu D-na Denisa Jianu. Tot in aceste trei zile vom decora si sala (beteala, globuri si beculete).

Corul BSC: Dupa prezentarea evenimentelor din ultimul an, un cor al artistilor nedescoperiti pana acum ne vor transmite magia sarbatorilor de iarna, iar la final vom ciocni un pahar cu profesorii nostri.

Mancarea pentru serbare: Traditia BSC-ului este ca noi, membrii, sa gatim cum ne pricepem mai bine si sa impartasim rezultatul muncii noastre in cadrul Serbarii. Este un prilej in plus de voiosie pentru ca facem acest lucru pe grupuri, in functie de zonele in care stam (Militari, Camin C-tin. Brancoveanu,Titan, Grigorescu etc.). In urmatoarele zile vom anunta si o lista cu felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca. Daca intre timp va vin idei sau aveti vreun fel de mancare special ne puteti anunta pe adresa de email: manucgeorgian@yahoo.com. Pentru ingrediente, Ion Alexandru (ACHMED) va strange banii pana pe 10 decembrie, iar pe 11- 12 luam acasa cumparaturile necesare pentru a gati. Suma propusa este de 20 lei, dar in functie de posibilitatile fiecaruia aceasta poate varia.

Secret Santa: Incepand de Luni, 3.12.2012, la BSC acasa va fi o cutie decorata in care trebuie sa puneti un biletel impaturit pe care v-ati scris numele. Pe 6 decembrie, dupa sedinta BSC si dupa alegerile SEG, fiecare va extrage cate un biletel cu numele persoanei careia trebuie sa-i pregateasca un cadou. La serbare vom avea un moment special in care fiecare va lua de sub brad cadoul pe care-i sta scris numele.

Ajutoare pentru copii: Tot ceea ce am povestit este legat de traditiile Craciunesti ale BSC-ului. Mai mult decat atat, in fiecare an corul merge cu dna. prof. Denisa Jianu si cu dna. prof. Izabela Maris la copiii din centrul de plasament de la Valea Plopului pentru a-i bucura cu prezenta noastra si colindele pe care le cantam si la Serbare. Anul acesta cel mai probabil va fi pe data de 15 Decembrie. Corul va mai merge intr-o locatie pe care o vom anunta ulterior. De asemenea, la sediul BSC strangem pentru copii ajutoare sub forma de: haine, alimente (nu perisabile) si bani, intr-o cutie care va sta tot timpul pe masa mare.

Va asteptam cu drag pe toti sa va implicati!Buna seara,

Bucharest Student Chapter are placerea de a va invita joi, 6 decembrie, ora 16 in Amfiteatrul Ludovic Mrazec ( PA ) pentru a asista la un curs tematic sustinut de Dr. Ing. Gheorge Oaie.

MARINEGEOHAZARD - Elaborarea si implementarea componentelor cheie ale sistemului de avertizare/alarmare in timp real pentru geohazarde marine de risc pentru zona de coasta romano-bulgara a Marii Negre.

Pentru mai multe informatii puteti accesa http://www.geohazard-blacksea.eu

Va asteptam in numar cat mai mare.
                     


Salutare,

Joi, 15.11.2012, la ora 16:00 in sala Colectii de Mineralogie (sediul CMin si BSC) va avea loc intalnirea Cercului de Mineralogie.

Se vor propune teme pentru lucrari stiintifice si se va discuta pe marginea articolului OBSERVATIONS ON THE OCCURRENCE OF PLAGIOCLASE FELDSPARS - Joel E. Arem.


EAGE Student Chapter - lecture

Va invita joi, 29 noiembrie incepand cu ora 9:30 in amfiteatrul Vasile Lazarescu la cursul: Basin and Petroleum Systems Modeling: Technology and Applications for Petroleum Exploration Risk and Resource Assessments sustinut de D-nul Dr Bjorn P. Wygrala, PetroMod Business Development Manager la Schlumberger. Cursul este oferit de Schlumberger in cadrul European Student Lecture Tour.

 • Imagine:slt.jpg

Buna seara,

Bucharest Student Chapter are placerea de a va invita Joi, 8 Noiembrie, ora 16 in Amfiteatrul Ludovic Mrazec ( PA ).

Va asteptam sa luati parte la o prezentare despre Geoconservare si EVS ( European Virtual Seminar - Sustainable development ) sustinuta de Lect. Dr. Ing. Alexandru Andrasanu, dar si la un expozeu al aplicatiei de toamna BSC , Buila- Vaturarita.

O seara placuta in continuare!Salutare,

Joi, 1.11 la ora 16:00 in Amfiteatrul Ludovic Mrazec (PA) in cadrul intalnirii Cercului de Mineralogie se vor prezenta perimetrele practicii de vara 2012, pentru anul I.

De asemenea, toti studentii care s-au inscris ca voluntari in cadrul conferintei SGR sunt rugati sa vina la ora 17:30 pentru a fi informati despre ultimile detalii.


Sa ne vedem in numar cat mai mare!Bucharest Student Chapter are placerea de a va invita joi, 25 OCTOMBRIE 2012, ora 16.00, sala PA (Amfiteatrul Ludovic Mrazec) pentru a lua parte la:

Prezentarea oportunitatilor oferite de Bursele Erasmus: - Lect.Dr.Ing Alexandru Andrasanu - Lect.Dr.Ing Denisa Jianu - Studenti care au beneficiat de aceste burse (avantaje/dezavantaje).

La finalul intalnirii vom face instructajul pentru aplicatia de toamna.

Seara placuta in continuare!Buna seara,

Cercul de Mineralogie va invita JOI, 18.10.2012, ora 16.00, in sala "Colectii de Mineralogie", sediul BSC si CMin la prima intalnire de anul acesta.

Se va discuta despre viitoarele intalniri si temele pentru acestea, despre aplicatii de teren si despre simpozionul national. Tot maine se va alege un reprezentant al cercului pentru acest an scolar.ICEBREAKER

Bucharest Student Chapter va invita joi, 11 octombrie, la ora 16:00, in sala PA pentru prima intalnire de anul acesta a chapter-ului.

Programul este urmatorul:

 • Prezentarea BSC-ului si a Cercului de Mineralogie;
 • Discutii libere despre activitatile BSC din anul anterior (2011/2012);
 • Young Professionals


Va asteptam!

Personal tools