BSC of EAGE

From Bucharest Student Chapter

Jump to: navigation, search

Despre EAGE Student Chapter

  • Pe scurt

European Association of Geoscientists & Engineers (EAGE) este o asociaţie profesională ce încorporează oameni din cadrul ştiinţelor Pământului, de la geologi la ingineri. Fondată în 1951, organizaţia are o abordare multidisciplinară şi internaţională, cu membri pe tot globul şi acces la o reţea de profesionişti şi publicaţi ştinţifice. Toţi membri EAGE sunt implicaţi profesional sau studiază geofizică, geologie, inginerie geologică sau lucrează în industria minieră şi a petrolului.

  • Beneficii

Asociaţia organizează pentru membri săi: evenimente (conferinţe, expoziţi şi workshopuri), publicaţi (jurnale, cărţi), programe educaţionale (cursuri, prelegeri), programe pentru studenţi şi recrutări.

  • Misiune

Obiectivul EAGE este de a promova dezvoltarea şi aplicarea geoştiinţelor, sprijină inovaţia şi progresul tehnic; Susţine şi încurajează comunicarea, cooperarea persoanelor care lucrează sau studiază într-unul din domeniile asociaţiei.

  • Studenţi

O parte impotantă a asociaţiei este dedicată studenţilor, prin intermediul chapterelor studenţeşti afiliate la EAGE se oferă travel grants pentru cei care doresc să mergă la o conferinţă cu o lucrare, posibilitatea de a publica în First Break – (publicaţie cu circulaţie globală) lucrarea şi SLT – Student Lecture Tour (unde un invitat ce lucrează într-un domeniu din sfera geoştiinţelor ţine o prezentare pe un topic de interes în faţa studenţilor).


  • Comitetul de conducere 2012 - 2013

Presedinte: Vlad Apotrosoaei - vlad.apotrosoaei@gmail.com

Secretar: Daniel C. Stan - danielconstantinstan@icloud.com

Trezorier: Lorena Apachitei - ap_lorenaa@yahoo.com

  • Consiliul consultativ

Advisor EAGE: Prof. dr. ing. Victor MOCANU

Fostul presedinte: Maria Placinta - maria.placinta@gmail.com

Personal tools